Φερεντίνος Π. Ηλίας

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στην Άρτα. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Απο το 1990 δραστηριοποιείτε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των φροντιστηρίων. Είναι ιδιοκτήτης του φιλολογικού φροντιστηρίου "ΑΡΣΙΟΝ" στα Ιωάννινα

Αντώνης Σπανός

Γεννήθηκε στη Νάξο το 1956. Το 1980 αποφοίτησε απο το Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών με το πτυχίο Οικονομικών Επιστημών και στη συνέχεια σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο LOUISIANA STATE UNIVERSITY (USA). Κατόπιν εργάστηκε στην εταιρεία Peat Marwick ως assistant auditor (1987-1988) και στη συνέχεια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός οικονομολόγος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1989-2010). Το έτος 2010 απέκτησε το πτυχίο Master's in Education (Education Sciences) απο το Roehampton University (UK). Μετά απο εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό απεσπάσθη το 2011 στο ΚΕΣΥΠ Πειραιά, ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού . Απο το 2012 είναι Σχολικός Σύμβουλος Οικονομιλόγων (ΠΕ09) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με έδρα τον Πειραιά.

Βασιλική Κουτρουλού

Η Βασιλική Κουτρουλού γεννήθηκε το 1970 στην Ξάνθη. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Ξάνθης και συνέχισε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για 15 χρόνια εργάστηκε μαζί με το σύζυγό της Μαμούρα Δημήτριο σε φροντιστήριο στον Αλμυρό Μαγνησίας. εκδίδοντας παράλληλα τα βιβλία της στον Εκδοτικό Όμιλο Συγγραφέων Καθηγητών. Σήμερα είναι καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης συνεχίζοντας το συγγραφικό της έργο. Συγγραφικό Έργο στον ΕΟΣΚ:

 • Γλωσσικές Ασκήσεις για το Γυμνάσιο
 • Γλωσσικές Ασκήσεις για το Λύκειο
 • Απαντήσεις ΚΕΕ στα Λατινικά Β΄ Λυκείου
 • Απαντήσεις ΚΕΕ στα Λατινικά Γ΄ Λυκείου
 • Απαντήσεις ΚΕΕ στα Ρητορικά Κείμενα Β΄
 • Λυκείου (Δημοσθένης - Λυσίας)
 • Σοφοκλέους Αντιγόνη Β΄ Λυκείου
 • Δοκιμασία Δεξιοτήτων
 • Αρχαία Ελληνική Γλώσσα γ΄ Γυμνασίου
 • Λατινική θεματογραφία

Δημήτρης Μαμούρας

Ο Δημήτρης Μαμούρας γεννήθηκε το 1966 στο Βόλο. Τελείωσε το Λύκειο Αλμυρού Μαγνησίας. Είναι απόφοιτοςτου Φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για 15 χρόνια εργάστηκε στο
φροντιστήριό του στον Αλμυρό εκδίδοντας παράλληλα τα πρώτα του βιβλία Φυσικής στις εκδόσεις Ζήτη. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον ΕΟΣΚ για την έκδοση των βιβλίων του. Σήμερα είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης συνεχίζοντας παράλληλα το συγγραφικό του έργο.

Στάυρος Τριάντης

Ο Σταύρος Τριάντης γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκτοτε εργάζεται ως καθηγητής στην ιδιωτική και τη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα, είναι εν ενεργεία φροντιστής, συνιδιοκτήτης και υπεύθυνος σπουδών του Φροντιστηρίου ΑΤΟΜΟ , (Αγ. Ελευθερίου 5 Νέα Ζωή, Περιστέρι). Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται το βιβλίο προετοιμασίας και επανάληψης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις «ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ» της Γ' Λυκείου, των εκδόσεων "Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών", το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές μεταξύ των συναδέλφων. Επίσης, έχει συνεργαστεί με επιστημονική ομάδα καθηγητών και έχουν εκδόσει το βιβλίο «ΦΥΣΙΚΗ» Γ' Λυκείου, (2 τόμοι), Εκδόσεις Β. Βλάχου. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Κωσταντίνος Ράϊος

Ο Κωσταντίνος Ράϊος γεννήθηκε το 1959. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του εώς και την αποφοίτηση του απο το Δημοτικό, έζησε στη Νέα Υόρκη. Σπόυδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απο όπου και αποφοίτησε το 1978. Έκτοτε ασχολήθηκε με την διδασκαλία και υπήρξε υδριτής δύο Φροντηστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης (φρο/ριο ΌΡΟΣΗΜΟ στον Κορυδαλλό και φρ/ριο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ στον Ταύρο). Την περίοδο 1992-1997 διατέλεσε καθηγητής Φυσικής στο Γυμνάσιο γερμανικής σχολής Αθηνών και στο Λύκειο Ελληνογερμανικής Αγωγής. Έκτοτε εργάστηκε ως διδάσκον σε μεγάλα φροντηστήρια της Αττικής. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πανεπιστημιακά συγγράμματα Φυσική, αλλα και ένα βοήθημα για το Γυμνάσιο.

Βιβλιογραφία:

 • Γυμνασίου, Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών, 2011
 • Φυσική Ι «Μαθηματική εισαγωγή, Μηχανική, Ηλεκτρομαγνητισμός»,Εκδόσεις Σαββάλας, 2006.
 • Φυσική ΙΙ «Θερμοδυναμική, Στοιχεία Κβαντικής Φυσικής, Στοιχεία απο την θεωρία της Σχετικότητας, Φυσική Συμπυκνωμένης Ύλης, Στοιχεία Πηρυνικής Φυσικής», Εκδόσεις Σαββάλας, 2006.
 • Φυσική ΙΙΙ «Κυματική, Μηχανική Ρευστών, Υπεραγωγιμότητα, Στοιχειώδη σωματίδια και Κοσμολογία, Εκδόσεις ΑΡΝΟΣ, 2008. Φυσική Γ’

Κωνσταντίνος Κοκκίνης

Ο Κωσταντίνος Κοκκίνης γεννήθηκε το 1959. Είναι απόφοιτος φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος της Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αθήνας και έχει παρακολουθήσει σημαντικά επιμορφωτικά σεμινάρια. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές Βαθμολογικού Κέντρου ως υπέυθυνος βαθμολόγησης και έχει μετάσχει σε πολλά πολιτιστικά προγράμματα και ευρωπαικά, στο πλαίσιο της "δια βίου μαθησης" (Σωκράτης -Comenius). Απο το 2007 εως σήμερα διατελεί Διευθυνσης σχολικής μονάδας. Κατα τη διάρκεια της θητείας του αυτής έχει οργανώσει 2 ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius και 1 πρόγραμμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών. Πλούσιο είναι το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο με άρθρα, μελέτες, προτάσεις και εκπαιδευτικά βιβλία για το γυμνάσιο και το Λύκειο, την έκδοση των οποίων έχει αναλάβει ο Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών.

Γεώργιος Δημόπουλος

Ο Δημόπουλος Γεώργιος γενήθηκε στις 3/1/1946, στο Πολυνέρι Φαρσάλων (Νομός Λαρίσης). Φοίτησε, ως μαθητής, στο εξατάξιο γυμνάσιο Βόλου και στη συνέχεια σπόυδασε στο Παν/μιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικών Επιστημών. Μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε, ως καθηγητής, στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση για 5 συναπτά έτη. Αργότερα, επικεντρώθηκε μόνο στη φροντιστηριακή μέση εκπαίδευση και το 1974 ίδρυσε το πρώτο του φροντιστήριο με την επωνυμία "ΜΕΘΟΔΙΚΟ", το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1983 έγραψε το πρώτο του βιβλίο. Το 1987 υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών του "Εκδοτικού Συνεταιρισμού Συγγραφέων Καθηγητών", ενω το 1989 ιδρύθηκε ο ΕΟΣΚ ως συνέχεια του ΕΣΣΚ. Αργότερα, ανέλαβε εξολοκλήρου τη διεύθυνση του Εκδοτικού Ομίλου και συνέχισε, παρουσιάζοντας μια λαμπρή συγγραφική καριέρα, αφήνοντας πίσω του ένα έργο 24 συνολικά τόμων και έντονη εκδοτική δραστηριότητα σε πανεπιστημιακά συγγράμματα και σχολικά βοηθήματα, τα οποία αναμορφώνονται και διακινούνται μέχρι σήμερα. Υπήρξε ενεργό μέλος της ΕΕΦ και ΕΝΕΒΕ και πολύ αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του.

Κλαίρη Μαυρόματου -Χατζηκωντή

Η Κλαίρη Μαυρόματου-Χατζηκωντή γεννηθηκε στην Αθήνα το 1957. Έιναι Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τα ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπονται πρίν απο τη θράυση πετρωμάτων.
Έκτοτε συνεχίζει την πειραματική έρευνα για τη μελέτη προσεισμικών σημάτων. Έχει συμμετάσχει με  ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και εχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2009 κυκλοφόρησε το 1ο βιβλίο της με τίτλο "Πρόγνωση σεισμών. Μέθοδοι -Εξελίξεις

Παναγιώτης Μπέρτος

Ο Παναγιώτης Μπέρτσος γεννήθηκε το 1975 στην Πάτρα. Το 1997 αποφοίτησε απο τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών με ειδίκευση στην Κλασσική Φιλολογία και κατεύθυνση σεην Αρχαία Ελληνική και Λατινική Φιλολογία. Απο το 1999 εώς σήμερα εργάζεται σε διακεκριμένα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, δύο εκ των οποίων υπήρξαν τα Φροντ/ρια ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ και τα Φροντ/ρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ. Επι σειρά ετών έχει επιτελέσει και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Το 2001 ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα στον Εκδοτικό Όμιλο Συγγραφέων Καθηγητών και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 9 έργα του, που αφορούν κυρίως σε φιλολογικά βοηθήματα για το γυμνάσιο και το λύκειο. Έως το 2002 είχε αναλάβει την φιλολογική επιμέλεια των εκδόσεων ΕΟΣΚ.

Βασίλης Τσούνης

Ο φυσικός & συγγραφέας Τσούνης Βασίλειος γεννήθηκε στο Γαβαλό Αιτωλοακαρνανίας. Διορίσθηκε το 1980 και υπηρέτησε διαδοχικά στο Γυμνάσιο Ματαράγκας & Λύκειο Ματαράγκας, στο  2ο & 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου. Τη θητεία του στη δημόσια εκπαίδευση ολοκλήρωσε ως Διευθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου απο το 1997 έως το 2011 και έκτοτε συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες  με συγγραφή και συνεργασία με πολλούς εκπαιδευτικούς φορείς. Το 1991 και για μια επταετία υπήρξε προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νιας. Τις περιόδους 1990-92 και 1999-2000 διατέλεσε μέλος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ). Eίναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και ιδρυτικό μέλος του τοπικού παραρτήματος. Από τη θέση αυτή αλλά και από τη θέση Διευθυντή στο Λυκείου Αγρινίου οργάνωσε πλήθος επιστημονικών, παιδαγωγικών επιμορφωτικών σεμιναρίων και σχολικών εκδηλώσεων. Δίδαξε, μάλιστα, ως επιμορφωτής στο ΠΕΚ Πάτρας για πέντε περιόδους. Διαθέτει, ακόμα, ενημερωμένη εκπαιδευτική ηλεκτρονική σελίδα για τους συναδέλφους φυσικούς (www.btsounis.gr).