Νεοελληνική λογοτεχνία  Α΄ Γενικού Λυκείου. Προτάσεις διδασκαλίας

Νεοελληνική λογοτεχνία Α΄ Γενικού Λυκείου. Προτάσεις διδασκαλίας

12,50 € Προσφορά!

Αγορά

15,62 € (με Φ.Π.Α.)

(η τιμή μειώθηκε κατά 20 %)

Συγγραφείς: Δημήτρης Χριστόπουλος, Ελένη Πατσιατζή

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Περισσότερες λεπτομέρειες

Το βιβλίο Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γενικού Λυκείου – Προτάσεις διδασκαλίας ανταποκρίνεται στις ισχύουσες από το σχολικό έτος οδηγίες διδασκαλίας του μαθήματος.

Στην πρώτη διδακτική ενότητα, Τα φύλα στη Λογοτεχνία, επιλέχτηκαν κείμενα τόσο από το σχολικό εγχειρίδιο της Α΄ Λυκείου όσο και των υπόλοιπων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώμονα τις σχετικές οδηγίες.

Στη δεύτερη διδακτική ενότητα, Από την παραδοσιακή στη μοντέρνα ποίηση, με τα ανθολογημένα κείμενα (εντός και εκτός των σχολικών βιβλίων) εξετάζονται τα γνωρίσματα της παραδοσιακής και της μοντέρνας ποίησης, αλλά και το πέρασμα από τον έμμετρο στίχο στον ελευθερωμένο και από εκεί στον ελεύθερο. Επίσης, εξετάζονται και τα θεματικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής ποίησης (εθνικά οράματα, φύση, ο ρόλος του ποιητή) αλλά και τα ρεύματα του νεοκλασικισμού, του ρομαντισμού, του παρνασσισμού και του
συμβολισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έχει γίνει στην ποίηση του Καβάφη και του Καρυωτάκη, οι οποίοι θεωρούνται οι «προάγγελοι» του μοντερνισμού. Τέλος, παρουσιάζονται οι αλλαγές που φέρνει ο μοντερνισμός του Μεσοπολέμου σε επίπεδο μορφής αλλά και θεματικής.

 

Δείτε τις απαντήσεις επιλεγμένων θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων για το μάθημα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Λυκείου, όπως προτείνονται απο τους συγγραφείς του βιβλίου.

http://schools.patakis.gr/files/keimena.pdf

  • isbn 9789601645643
  • Διαστάσεις 17 x 24 cm
  • Εκδότης Εκδόσεις Πατάκη
  • Έτος Έκδοσης Όκτώβριος 2012
  • Σελίδες 384
  • Συγγραφείς Χριστόπουλος Δημήτρης Κ.,Πατσιατζή Ελένη

Κανένα Σχόλιο