Μαθηματικά β΄ τόμος, Γ΄ Λυκείου Κατεύθυνσης

Μαθηματικά β΄ τόμος, Γ΄ Λυκείου Κατεύθυνσης

19,82 € Προσφορά!

Αγορά

24,78 € (με Φ.Π.Α.)

(η τιμή μειώθηκε κατά 20 %)

Συγγραφέας: Νίκος Τάσος

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ

Περισσότερες λεπτομέρειες

«Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψω την ενασχόλησή µου µε τα µαθηµατικά είναι να την παροµοιάσω µε την εµπειρία του να εισέρχεσαι σε ένα σκοτεινό µέγαρο. Μπαίνεις στο πρώτο σκοτεινό, απολύτως σκοτεινό, δωµάτιο. Σκοντάφτεις δεξιά-αριστερά και πέφτεις πάνω στα έπιπλα. Σιγά σιγά µαθαίνεις πού βρίσκεται κάθε έπιπλο. Και τελικά, ύστερα από περίπου έξι µήνες, βρίσκεις το διακόπτη και ανάβεις το φως. Ξαφνικά, λοιπόν, τα πάντα φωτίζονται και βλέπεις πλέον πού βρισκόσουν. Κατόπιν, µπαίνεις στο επόµενο σκοτεινό δωµάτιο…». Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο καθηγητής Andrew Wiles την επτάχρονη αναζήτησή του προκειµένου να καταφέρει να επιλύσει το τελευταίο θεώρηµα του Fermat, το «Ιερό Δισκοπότηρο» των µαθηµατικών.

Με το βιβλίο αυτό προσπαθούµε να καθοδηγήσουµε µε ασφάλεια το µαθητή µέσα από αυτά τα «σκοτεινά δωµάτια» των µαθηµατικών και να τον βοηθήσουµε, ώστε να είναι σε θέση να προσεγγίζει όλα τα προβλήµατα που προκύπτουν και να τα αντιµετωπίζει µε επιτυχία.

Η µεθοδολογία που παρουσιάζουµε είναι γραµµένη µε τέτοιο τρόπο, ώστε ο µαθητής να έχει στα χέρια του τα κατάλληλα «εργαλεία» προκειµένου να λύσει ασκήσεις κάθε επιπέδου.

Το µεγάλο πλήθος των ασκήσεων που έχουµε συµπεριλάβει καλύπτει όλες τις µορφές που µπορεί να συναντήσει ο µαθητής στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Θεωρώντας ότι η επιτυχία οφείλεται τελικά σε µια οργανωµένη και µεθοδική επανάληψη, έχουµε συµπεριλάβει στο τέλος του βιβλίου επαναληπτικά θέµατα και διαγωνίσµατα, ώστε ο µαθητής να κάνει µια ολοκληρωµένη επανάληψη λίγο πριν από τις εξετάσεις του.

[απο τον πρόλογο του βιβλίου]

Διαβάστε ενα απόσπασμα του βιβλίου εδώ: http://www.poukamisas.gr/images/uploads/Pages_from_%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91_%CE%93_%CE%9A%CE%91%CE%A4-%CE%92%CE%84%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3.pdf

  • isbn 978-960-6881-29-9
  • Διαστάσεις 17 x 24 cm
  • Εκδότης Πουκαμισάς
  • Έτος Έκδοσης 2012
  • Κατεύθυνση Θετική/Τεχνολογική
  • Σελίδες 880
  • Συγγραφέας Νίκος Τάσος

Κανένα Σχόλιο